Specialisten

Begin bij het inrichten met raambekleding

Als je bezig bent met een nieuwbouwproject komt er een hoop op je af. Bouwtekeningen, hypotheekaanvragen, het kopen van een keuken en badkamer. Iets waar veel mensen die gaan voor nieuwbouw vaak niet aan denken in het voortraject zijn zaken als raambekleding en akoestiek. Vaak loopt men er dan later tegenaan dat raambekleding zoals men dat in gedachte had helemaal niet past, bijvoorbeeld omdat er een brede radiator onder het raam hangt.

“Al vroeg in het bouwproces nadenken over zaken als raambekleding kan je later een hoop ergernis schelen”, vertelt Radha Adjodha van Casa Wonen in Utrecht. “Hoe slaan de ramen open? Waar komen je gordijnrails? Waar moet de raambekleding bevestigd worden?” Casa Wonen geeft vaak het advies om wanneer je met de inrichting van een ruimte begint te beginnen met de raambekleding. “Het is makkelijker ruimte in te vullen waar je al de juiste raambekleding hebt, dan om de juiste raambekleding te vinden bij een ingevulde ruimte.”

Bij Casa Wonen in Utrecht verkoopt men niet raambekleding, maar ook vloeren, zonwering, tapijt en wandbekleding. Ook heeft Casa Wonen een eigen atelier/stoffeerderij waar meubels een tweede leven krijgen of gordijnen op maat worden gemaakt. In de winkel zijn allerlei stalen te bekijken en stoffen uit te zoeken. “We lenen ook veel stalen uit, zodat men thuis goed kan kijken naar wat men mooi vindt. Thuis lijkt het toch altijd weer anders als in de winkel.”

Casa Wonen verzorgt ook totaalinrichtingen. “Wij streven er altijd naar om een echt thuisgevoel te creëren. We denken daarbij mee over zaken als materiaalkeuze en geven kleuradvies, maar denken ook mee over het mogelijke budget. Soms heeft de klant een idee maar komt dat niet goed uit met het budget. Dan kijken wij graag naar een goedkoper alternatief.”

In nieuwbouwprojecten ziet Radha een geweldige uitdaging. “Mensen kiezen voor nieuwbouw omdat ze in hun nieuwe huis nog helemaal een eigen stempel kunnen drukken. Maar als het eenmaal zover is vinden mensen de inrichting toch vaak moeilijk. Er is zoveel te krijgen op het gebied van interieur dat je door de bomen het bos vaak niet meer ziet. Dan kan het nuttig zijn als er iemand is die voor jou het overzicht houdt en je wijst op de verschillende mogelijkheden.”

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.